εξαφάνιση-στο-κορωπί-έκκληση-του-πατέ-861829
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.02.2023 | 23:26

Εξαφάνιση στο Κορωπί: Έκκληση του πατέρα της Άρτεμης

Μαρτυρία φέρνει νέα τροπή στην εξαφάνιση της Άρτεμις από το Κορωπί, δύο χρόνια μετά. Γυναίκα που ισχυρίζεται ότι την είδε στη Σουηδία κατέθεσε στο Ανθρωποκτονιών. Την ίδια ώρα, η οικογένεια της εξαφανισμένης κοπέλας καταγγέλλει ότι δεν έχει δει ακόμα το υλικό από τη Σουηδία, ενώ ο πατέρας της υποστηρίζει ότι κάποιοι διαρρέουν ότι η Άρτεμις βρέθηκε.

Στο “μικροσκόπιο” των αρχών βρίσκεται η μαρτυρία μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είδε την Άρτεμις Βασίλη σε πόλη της Σουηδίας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η γυναίκα βρέθηκε στην Ελλάδα και κατέθεσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση.

“Με έξοδα της οικογένειας έφεραν τη μάρτυρα στο Ανθρωποκτονιών για να καταθέσει και περιμένουμε τις εξελίξεις. Αυτό που θέλω να καταθέσω εγώ και η οικογένεια είναι ότι παρόλο που έχει κρατηθεί το υλικό από κάμερες στο Γκέτεμποργκ, εμείς ακόμα δεν το έχουμε δει και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όντως πρόκειται για την Άρτεμη. Περιμένουμε εδώ και δυόμιση μήνες”, δήλωσε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Αναστάσιος Ντούγκας. Μάλιστα, κατήγγειλε μεγάλη καθυστέρηση των αρχών και εξέφρασε τον φόβο ότι το υλικό μπορεί να χαθεί.

Η μάρτυρας είχε υποστηρίξει ότι είδε την Άρτεμις Βασίλη σε εμπορικό κέντρο στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, παρέα με δύο κοπέλες και έναν άνδρα, ο οποίος την αποκάλεσε “Έμι”, ενώ την άκουσε να μιλάει αγγλικά και αλβανικά.Όταν αντιλήφθηκε ότι μοιάζει με την εξαφανισμένη Άρτεμις, η γυναίκα τη ρώτησε αν είναι αυτή και εκείνη τράπηκε αμέσως σε φυγή. Ωστόσο, η μάρτυρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή στις Αλήθειες με τη Ζήνα, η μάρτυρας κατάφερε να συγκρατήσει κάποια από τα στοιχεία της πινακίδας και οι σουηδικές αρχές προσπαθούν να τα ταυτοποιήσουν.

Η μάρτυρας είχε έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς της κοπέλας, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Σουηδία και συναντήθηκαν μαζί της. Όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος της οικογένειας της Άρτεμις έδειχνε πεπεισμένη ότι το κορίτσι που είδε ήταν εκείνη.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Άρτεμις που βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής, κατήγγειλε μεγάλη καθυστέρηση των αρχών στην έρευνα και εξαπέλυσε πυρά κατά του αστυνομικού τμήματος Κορωπίου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κάποιος στην περιοχή γνωρίζει τι συμβαίνει στην κόρη του: “Κάποιος ξέρει για την κόρη μου στο Κορωπί και το κρύβει”, δήλωσε. Μάλιστα, αποκάλυψε μαζί με τον δικηγόρο του ότι οι φίλες της Άρτεμις διαρρέουν την πληροφορία ότι το κορίτσι έχει βρεθεί.

“Θέλω να κάνω μια έκκληση στην κόρη μου. Αν μας ακούει, αν επιτρέπεται… Να μας πάρει ένα τηλέφωνο ότι ζει, αν της το επιτρέπουν”, είπε ο πατέρας της με δάκρυα στα μάτια.