euroferry-olympia-κορυφώνεται-η-αγωνία-για-τους-12-αγν-992511
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.02.2022 | 13:41

Euroferry Olympia: Κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους

Συνεχίζεται το θρίλερ με το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Η αγωνία κορυφώνεται για τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων είναι τρεις Έλληνες. Συγγενείς προσεγγίζουν συνεχώς το σημείο για να μάθουν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη στο πλοίο. Oι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 600 βαθμούς Κελσίου.




Δίπλα στο οχηματαγωγό πλοίο βρίσκονται η Φρεγάτα Ύδρα του ΠΝ, ένα πλωτό πυροσβεστικό, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα αντιρρυπαντικό του Λ.Σ. έξι ρυμουλκά, δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία,, ενώ ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό θα μεταφέρει δυο πυροσβεστικά οχήματα όπως συνέβη και χθες.

Στο μεταξύ έμπειρη ναυαγοσωστική ομάδα των ναυαγοσωστικών εταιρειών MEGATUGS και SMIT Salvage, βρίσκεται ήδη στην περιοχή. Mόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ειδικά συνεργεία θα προβούν σε απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σε δεύτερο χρόνο το πλοίο θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλή λιμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά από συνεννόηση με τις Αρχές.

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι επιχείρησαν χθες πάνω στο Euroferry Olympia, ενώ η φωτιά μαινόταν σε όλα τα επίπεδα.

Οι τρεις άνδρες διέσωσαν τους δύο οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ, ωστόσο εισέπνευσαν αρκετό καπνό και κρίθηκε σκόπιμο, για προληπτικούς λόγους, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.