πρόεδρος-εργαζομένων-οασθ-εάν-δούμε-89316
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.09.2016 | 18:25

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΘ: «Εάν δούμε λεφτά πιάνουμε τιμόνι»

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, υποστήριξε πως αν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων θα ζητήσει ο ίδιος να ξαναπιάσουν το τιμόνι. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «εάν δούμε τα λεφτά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, θα εισηγηθώ στη συνέλευση να πιάσουμε τιμόνι». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο αν θα κυκλοφορήσουν και πάλι – ύστερα από 12 μέρες- τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η κινητοποίηση και πρόσθεσε: «Πλέον δεν πιστεύουμε κανέναν και τίποτα και αν δεν πληρωθούμε, έστω και το ένα μηνιάτικο, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Αν όμως δεν το δούμε με τα μάτια μας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα της μισθοδοσίας επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα έχουν εκταμιευτεί και ότι αύριο θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όπως ανέφερε: ««τα λεφτά ήρθαν από το υπουργείο και είναι σε ασφαλή λογαριασμό του Οργανισμού. Εάν ήταν εργάσιμη η ώρα θα γινόταν αμέσως η μεταφορά τους στους εργαζομένους. Ωστόσο δεδομένης της ώρας, αυτό θα γίνει αύριο το πρωί».

Υπενθυμίζεται, ότι η συνέλευση των εργαζομένων είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στις 09:00.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.