επεισόδια-στον-έβρο-τούρκοι-έριξαν-χη-742246
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.03.2020 | 19:38

Επεισόδια στον Έβρο: Τούρκοι έριξαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις

Επικίνδυνα οξύνεται το κλίμα στον Έβρο με τις συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών να είναι αδιάκοπες. Στη «μάχη» παίρνουν μέρος και τούρκοι στρατιωτικοί με τις τελευταίες ώρες να κυκλοφορούν βίντεο ντοκουμέντο που τους δείχνουν να πετούν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των μεταναστών και το πέρασμά τους σε ελληνικό έδαφος.

Ρίψη δακρυγόνων από την απέναντι πλευρά σημειώθηκε και χθες, Σάββατο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα προμήθευσαν στους πρόσφυγες οι τουρκικές δυνάμεις. Σήμερα, όμως, οι τελευταίες φαίνεται να πήραν την υπόθεση πάνω τους και πετούν και οι ίδιοι χημικά, καθώς ακούγονται οι κρότοι των εκτοξευτήρων.

Δεν λείπουν δε και αναφορές πως τα χημικά εκτοξεύονται από την τουρκική στην ελληνική πλευρά με drones.

Τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα δεδομένου ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να μαίνονται άγρια επεισόδια με τις ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού.

Η έλλειψη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές μπορεί να αποβεί μοιραία προειδοποιούν οι πιο ψύχραιμοι αναλυτές.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε στις Καστανιές Έβρου περίπου στις 18.00 με την τουρκική μεριά μάλιστα, όπως δείχνει το βίντεο, να κάνει χρήση δακρυγόνων προς τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Επεισόδια σημειώνονται στην περιοχή από νωρίς. Χιλιάδες συγκεντρωμένοι μετανάστες πετούσαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμα και σφεντόνες. Οι αστυνομικοί απάντησαν στη νέα προσπάθεια εισβολής με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.