Λέσβος: Στις φλόγες δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Συκαμνιά (βίντεο)

  • Απο stergios
  • 1 Μαρτίου 2020 - 20:33
  • Comments Off

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί η δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών stage 2 στην Συκαμνιά, στη Λέσβο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το stonisi.gr, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στη δομή, το απόγευμα της Κυριακής. Υπενθυμίζεται πως η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, όταν και έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Συκαμνιάς ήταν υπέρ της παραμονής της δομής προκειμένου να λειτουργεί ως χώρος πρώτης υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που έβγαιναν από τις βάρκες πριν οδηγηθούν στη Μόρια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου είχε διαφορετική άποψη και με εισήγηση της παράταξης του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο της δομής κάτι που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Πηγή: stonisi.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΕΣΒΟΣ, ΦΛΟΓΕΣ, ΟΗΕ, ΔΟΜΗ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ, ΣΥΚΑΜΝΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!