Εντοπίστηκε & περνάει πειθαρχικό οδηγός λεωφορείου που επιτέθηκε σε ηλικιωμένο

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ταυτοποίησε το πρωί τον οδηγό ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να επιτίθεται λεκτικά σε ηλικιωμένο επιβάτη αστικού λεωφορείου της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο το πρωί ο οδηγός θα λάβει στα χέρια του την κλήση σε απολογία την οποία συντάσσει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας «έχουμε ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού ο οποίος φέρεται να προπηλάκισε έναν ηλικιωμένο μέσα στο λεωφορείο. Ήδη συντάσσουμε την πρόσκληση ώστε να παρουσιαστεί για να απολογηθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΣΘ».
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σκόδρα, έως ότου εκδοθεί η απόφαση μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας ο οδηγός δεν πρόκειται να ανέβει στο τιμόνι. «Είτε θα πάρει τα ρεπό του, εάν δικαιούται είτε θα απασχοληθεί σε άλλο πόστο. Πάντως, δεν πρόκειται να ανεβεί σε λεωφορείο», δήλωσε ο κ. Σκόδρας.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βίντεο το οποίο προβλήθηκε στο διαδίκτυο ο οδηγός εμφανίζεται να επιτίθεται λεκτικά σε βάρος ενός ηλικιωμένου. Μάλιστα είχε σταματήσει το λεωφορείο μόνο και μόνο για να προπηλακίσει τον ανήμπορο να αντιδράσει επιβάτη. Στο βίντεο ο οδηγός φαίνεται να ισχυρίζεται πως ο ηλικιωμένος είχε βρίσει τη μητέρα του και μάλιστα στα ρωσικά, ώστε να μη γίνει αντιληπτός. Όταν, δε, ο ηλικιωμένος επιχείρησε να αποβιβαστεί ο οδηγός του πήρε το μπαστούνι και τον υποχρέωσε να παραμείνει στο λεωφορείο προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιβάτες ότι είναι καλά στην υγεία του, φοβούμενος προφανώς μήπως, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ο ηλικιωμένος, πάθει κάτι λόγω της ταραχής του. Παράλληλα απείλησε και τον επιβάτη ο οποίος βιντεοσκοπούσε το απαράδεκτο περιστατικό.

Πηγή: voria.gr, thestival.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΔΗΓΟΣ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]