ένα-κλαδί-του-έκοψε-το-νήμα-της-ζωής-α-102946
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.07.2016 | 09:40

Ένα κλαδί του έκοψε το νήμα της ζωής – Αναζήτηση ευθυνών από περιφέρεια Πελοποννήσου

Τη ζωή του έχασε ένας 57χρονος άνδρας στην επαρχιακή οδό Αργους – Ναυπλίου όταν ένα κλαδί από ευκάλυπτο έπεσε στο οδόστρωμα την ώρα που περνούσε με το μηχανάκι του με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους οικείους του αδικοχαμένου άνδρα δήλωσε στα αργολικά ΜΜΕ πως όταν θα έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών από αμέλεια ή παραλείψεις υπευθύνων που οδήγησαν στο τραγικό αυτό γεγονός τότε η συντεταγμένη πολιτεία μέσα από τον δρόμο της δικαιοσύνης θα αποφανθεί σχετικά.

Διευκρίνισε πως το ατύχημα έγινε σε δρόμο στον οποίο είχαν ήδη εκτελεστεί εργασίες κοπής και κλαδέματος των παρακείμενων ευκαλύπτων πριν ένα μήνα περίπου κατά τη διάρκεια εργολαβίας συντήρησης – βελτίωσης του εν λόγω οδικού δικτύου.

Το δένδρο που έπεσε βρίσκεται εντός συγκεκριμένης ιδιοκτησίας (ΟΣΕ), το κλάδεμα ή η κοπή εκτελείται από ιδιωτική εταιρεία, την ανάθεση στην οποία έχει δώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υπόδειξη για το ποια ακριβώς δένδρα θα κοπούν ή θα κλαδευτούν έχει ορίσει το Δασαρχείο με σχετική αυτοψία. Για όλα τα παραπάνω υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών που αποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου λειτούργησαν με τον ενδεδειγμένο τρόπο και βεβαίως είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης σε περίπτωση που αποφασιστεί περαιτέρω διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος εξήγησε πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο Δήμος.