έμποροι-θεσσαλονίκης-η-κυβέρνηση-νο-793686
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.12.2020 | 17:19

Έμποροι Θεσσαλονίκης: «Η κυβέρνηση νομίζει ότι ανοίγει το λιανεμπόριο»

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή τις ανακοινώσεις Πέτσα για το λιανεμπόριο, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» και για «ψευδές άνοιγμα της αγοράς».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης μιλώντας στο ThessToday.gr καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση όχι μόνο για την υγεία των πολιτών, αλλά και για την πραγματική εικόνα της οικονομίας. Μάλιστα, εξηγεί ότι το Click Away αφορά μονάχα το 15% των επιχειρήσεων της χώρας, εκείνων δηλαδή που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα. «Δεν άνοιξε δυστυχώς η αγορά, ας μην κοροϊδευόμαστε. Η κυβέρνηση είναι πλέον υπεύθυνη και για την πανδημία και για την οικονομία. Τώρα δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί δεν ξέρουν καν την αγορά. Το 15% στην Ελλάδα έχει e-shop και το λυμαίνονται οι μεγάλες εταιρείες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης και πρόσθεσε: «πώς θα πουλήσει κάποιος που δεν διαθέτει e-shop; Βρείτε μου ένα μαγαζί που δεν έχει ηλεκτρονικό κατάστημα και επωφελείται από αυτό το μέτρο».

«Στείλαμε επιστολή στον Γεωργιάδη, δεν λάβαμε καμία απάντηση»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες εναποθέτουν όλες τις ελπίδες στην κυβέρνηση, ενώ πρόσφατα απέστειλαν επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. «Είναι παντογνώστες και λαμβάνουν τις αποφάσεις μόνοι τους», σχολίασε καυστικά ο κ. Φιλιππίδης, εξηγώντας μάλιστα ότι την τελευταία επιστρεπτέα προκαταβολή δεν την έλαβαν οι περισσότεροι εκ των επιχειρηματιών. «Δεν έλαβε κάποιος την επιστρεπτέα προκαταβολή γιατί λέει “δεν πληροί τις προϋποθέσεις”. Προφανώς και δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις όταν έχει μηδενικό ταμείο» τόνισε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Θ..

Τι είναι το Click Away

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τα Χριστούγεννα θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που θα ληφθούν για την περίοδο των Χριστουγέννων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για αυστηρή τήρηση κανόνων. Διεμήνυσε ότι ο πελάτης θα πρέπει να φέρει ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής κατά τη μεταφορά του στο κατάστημα, ενώ θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο για την παραλαβή.

SMS μετακίνησης για κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία ή Click Away με τον κωδικό 2.

Το click away ξεκινά από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

πηγή: thesstoday.gr