ελτα-φιλοτελική-έκθεση-γραμματοσήμω-21532
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.08.2017 | 18:31

ΕΛΤΑ: Φιλοτελική έκθεση γραμματοσήμων για τα κάστρα της Ευρώπης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της PostEurop (της Ένωσης που εκπροσωπεί τους Ευρωπαϊκούς δημόσιους Ταχυδρομικούς Φορείς), διοργανώνεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Μεθώνη, Φιλοτελική Έκθεση με τα γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν 38 ταχυδρομικοί φορείς της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ειδικής Αναμνηστικής Σειράς «EUROPA 2017-Κάστρα». Την Έκθεση διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος και συμμετέχουν 38 Ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την μία από τις σημαντικότερες φιλοτελικές διοργανώσεις του έτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα Εγκαίνια της σημαντικής Φιλοτελικής Έκθεσης θα γίνουν παρουσία της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων και στη διάρκειά τους θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης «EUROPA 2017-Κάστρα». Τα γραμματόσημα με τα Κάστρα της Ευρώπης θα εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου 2017 σε μία Έκθεση ανοικτή στο κοινό, με ώρες λειτουργίας 20.30-23.00.

Σχετικές πληροφορίες:

  • PostEurop: H PostEurop ιδρύθηκε το 1993 και εκπροσωπεί τους Ευρωπαϊκούς δημόσιους Ταχυδρομικούς Φορείς. Αριθμεί 52 μέλη σε 49 χώρες και περιφέρειες. Αποστολή της είναι η προάσπιση και η προώθηση των συμφερόντων των χωρών- µελών της µέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, της ανταλλαγής καλών πρακτικών, της διαμόρφωσης κοινών θέσεων σε θέματα κανονιστικού περιεχομένου και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των μελών της. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν ιδρυτικό μέλος της.
  • Ειδική Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «EUROPA»: Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA εκδίδεται από το 1956 κάθε χρόνο, ταυτόχρονα, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της PostEurop, με κοινή θεματολογία, δείγμα μιας Ευρώπης που διέπεται από ομόνοια, σύμπνοια και ομαδικότητα, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Ειδικά η φετινή Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA εμπνέεται από παραμυθένια Κάστρα και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο άλλων εποχών μέσα από την ιστορία και την αρχιτεκτονική εντυπωσιακών μνημείων της Ευρώπης.

Με αφορμή την έκδοση, η PostEurop προκηρύσσει κάθε χρόνο το διαγωνισμό γραμματοσήμου Europa. Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές των ταχυδρομικών φορέων της Ευρώπης και να ψηφίσετε το αγαπημένο σας γραμματόσημο στο: http://www.posteurop.org/europa2017

  • Ελληνική έκδοση της «EUROPA 2017-Κάστρα»: στην ελληνική έκδοση της «EUROPA 2017-Κάστρα» απεικονίζονται δύο γραμματόσημα, αφιερωμένα στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και το Κάστρο της Μεθώνης. Παράλληλα, την ελληνική έκδοση εμπλουτίζουν παράγωγα φιλοτελικά προϊόντα:
  1. ΤΕΥΧΙΔΙΑ
  1. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
  1. ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ

Τα γραμματόσημα καθώς και όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το προσωρινό Ταχυδρομικό Κατάστημα που θα λειτουργεί στον χώρο της Έκθεσης κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα, με την οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.