έλευθερος-ο-βαξεβάνης-και-συνάδελφος-48782
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.04.2017 | 15:34

Έλευθερος ο Βαξεβάνης και συνάδελφος του με εντολή εισαγγελέα

Ελεύθεροι με την εντολή του εισαγγελέα να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου καθώς σε βάρος τους κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Αφορμή για τη μήνυση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη αποτέλεσε δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει ο κ. Βαξεβάνης, με τίτλο: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».

Η κ. Νικολοπούλου ζητά την ποινική δίωξη των δημοσιογράφων, αναφέροντας πως όλα όσα παρατίθενται στο επίμαχο δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά, ενώ αποδίδει στον εκδότη και στους συντάκτες του επίμαχου κειμένου ότι «ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά».

Οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψη τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και για την υπόθεση να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να αξιολογηθούν τόσο τα στοιχεία του επίμαχου ρεπορτάζ όσο και οι ισχυρισμοί της μηνύτριας.