ελασ-εξάρθρωση-μεγάλου-κυκλώματος-κά-640823
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2019 | 13:35

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος κάνναβης, με έσοδα έξι εκατ. ευρώ

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Η καλλιέργεια γινόταν σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, όπου εκριζώθηκαν πάνω από 10.000 δενδρύλλια, ενώ τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζονται στα έξι εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που διήρκεσε από το πρωί της 10ης Ιουνίου  μέχρι τις πρωινές ώρες της 11ης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Γ. Κανέλλος, συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επτά επιπλέον μέλη.

Όπως είπε, εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, πιστόλι, πέντε κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου, από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της ανωτέρω φυτείας, υπολογίζονται τουλάχιστον στα 6.000.000 ευρώ.

Πέραν των ανωτέρω, από τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση, εντοπίσθηκε σε όμορο σημείο, φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10.100 δενδρύλλια κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, 5 κυνηγετικά όπλα, 44 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, 3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο, πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών – καλλιεργητών της φυτείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στη χώρα και το αδίκημα της κλοπής.