Εισαγγελέας για δολοφονία Λούκμαν: Να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι

Για ρατσιστικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, μίλησε σήμερα στην αγορευσή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο εισαγγελέας της έδρας. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο.

«Κατέστρεψαν τη ζωή τους με το έγκλημά τους. Η δικαιοσύνη δεν είναι εκδικητική ούτε τιμωρητική. Τα δύο αυτά παιδιά παραπλανήθηκαν απο μια ανόητη, φανατική και καταστροφική ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας, μιας ιδεοληψίας που φέρνει μόνο καταστροφή για τους ανθρωπους και τα έθνη, όπως και στο παρελθόν» είπε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του για τους δυο κατηγορουμένους – Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο.

Στην αγορευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για «συγκλίνουσα διαδοχική δράση» των κατηγρουμένων και η επίθεση στο Λουκμάν ήταν «αναίτια και απρόκλητη».

Όπως είπε ο εισαγγελέας «δεν προκλήθηκε κανένα ζιγκ ζαγκ από την πλευρά του Λουκμάν, ούτε κεφαλοκλειδώματα όπως ισχυρίζονταν οι κατηγορούμενοι». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, υπήρχε συναυτουργία, αφού «οι δύο συναποφάσισαν, πήραν ίδια στιλέτα και πέρασαν από το Πετράλωνα».

Ζητώντας από υο δικαστήτιο να κρίνει τατσιστικό κίνητρο των δυο κατηγρουμένων τόνισε πως η υπόθεση αφορά σε δύο νεαρά άτομα, οπλισμένα με μαχαίρια, τα οποία επιτίθενται σε αλλοδαπό, σε έναν άνδρα διαφορετικής εθνικής καταγωγής και φυλής.

«Τον χτύπησαν γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται για άνδρας ασιατικής καταγωγής, όχι γιατί δεν οδηγούσε καλά το ποδήλατο» είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε:» Το να μετατραπεί η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρο σωματική βλάβη ή επικίνδυνη, δεν αντέχει στη λογική. Δεν μπορουμε να πούμε ότι ο Λιακόπουλος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, κι αυτό φαίνεται από τον τροπο που λειτούργησε».

Με τι σκεπτικό αυτό ο εισαγγελέας ζητησε την ενοχή των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, της οπλοφορίας – οπλοχρησίας και τηα αποδοχής προϊόντων εγκλημάτων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΝΟΧΟΙ, ΛΟΥΚΜΑΝ, ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!