παγκόσμια-κατακραυγή-για-τα-αντισημι-605583
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2019 | 12:14

Παγκόσμια κατακραυγή για τα αντισημιτικά σχόλια του Αλεξανδρή για τον Μπλατ

Σάλο έχουν προκαλέσει στην εβραϊκή κοινότητα, και όχι μόνο, οι αντισημιτικές δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον Ντέιβιντ Μπλατ σε πρόσφατη συνέντευξή του, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της να απαιτεί δημόσια συγγνώμη.

Ο πρώην προπονητής των ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Άρη, ΑΕΚ και Πανιωνίου, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε «Ποια είναι η άποψή σας για τη δήλωση του Μπλατ περί άγνοιας για την απουσία του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;» σε συνέντευξη που έδωσε στο «sportdog» και απάντησε: «Με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση».

Τα νέα έφτασαν μέχρι… την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά και την εβραϊκή κοινότητα, με τον παραγωγό του «ESPN» William Weinbaum να αναφέρει:

«Ο Έλληνας πρώην προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής, κατηγόρησε τον πρώην κόουτς των Καβαλίερς, Ντέιβιντ Μπλατ, ότι ψεύδεται επειδή “έχει εβραϊκό αίμα μέσα του” όταν είπε πως δεν ήξερε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να παίξει σε έναν αγώνα τον προηγούμενο μήνα.

 Ο CEO του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Σίνγκερ, είπε “τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού υπενθυμίζουν τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας και αρχαίες αλληγορίες. Είναι αδιανόητο ότι κάποιος από την αθλητική κοινότητα θα μπορούσε να κάνει τέτοια ντροπιαστικά σχόλια.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση και συγγνώμη”».

Πηγή: gazzeta.gr