εγκαινιάζεται-το-μουσείο-πάνου-και-ηλ-569174
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.12.2018 | 16:12

Εγκαινιάζεται το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά

Ένα νέο μουσείο δημιουργείται στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στα Φιλιατρά του νομού Μεσσηνίας, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο διαλόγου και έμπνευσης για καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το «Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου», που εγκαινιάζεται στις 22 Δεκεμβρίου στα Φιλιατρά.

Το 2006, το «Μουσείο Μπενάκη» αναγνωρίζοντας την αξία του έργου του Μεσσήνιου φωτογράφου Πάνου Ηλιόπουλου ενέταξε στη συλλογή του το φωτογραφικό αρχείο του καλλιτέχνη. Δώδεκα χρόνια αργότερα, στη θέση του ιστορικού φωτογραφείου και της οικίας του Πάνου Ηλιόπουλου, στην πόλη των Φιλιατρών, ανοίγει τις πύλες του το «Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου».

Στους χώρους του μουσείου παρουσιάζεται το φωτογραφικό και ζωγραφικό έργο του Πάνου Ηλιόπουλου, αλλά και το ζωγραφικό έργο του γιου του, Ηλία. Η δημιουργία του μουσείου αυτού αντανακλά την τάση επανεκτίμησης της τοπικής κουλτούρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη λειτουργίας σύγχρονων κοιτίδων τέχνης στην περιφέρεια.

Φιλοδοξία των δημιουργών είναι να αναδειχτεί το «Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου» σε χώρο διαλόγου που θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια, κινητοποιώντας δημιουργούς που ενδιαφέρονται να «συνομιλήσουν» με καλλιτέχνες σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.