εφυγε-από-τη-ζωή-ο-πρώην-δήμαρχος-και-1149454
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2023 | 12:10

«Εφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Γιάννης Παπαδημόπουλος

«Έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επίτιμος δικηγόρος, Ιωάννης Παπαδημόπουλος.

Η κηδεία του Γιάννη Παπαδημόπουλου γίνεται σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

Ο Ελασσονίτης, με καταγωγή από τα Γιαννωτά Ελασσόνας, νομικός, άφησε το δικό του «στίγμα» παρουσίας και προσφοράς στα πολιτικά, κοινοβουλευτικά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά της χώρας.

Εκλέχθηκε δήμαρχος Ελασσόνας και θήτευσε στον Δήμο Ελασσόνας από την 1η Ιανουαρίου του 1979 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 1982. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στην κεντρική πολιτική «σκηνή» και το 1989 εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας με τη ΝΔ. Θήτευσε σε 3 κοινοβουλευτικές θητείες στην Ελληνική Βουλή: 5 Νοεμβρίου 1989 – 12 Μαρτίου 1990, 8 Απριλίου 1990 – 11 Σεπτεμβρίου 1993, 10 Ιουλίου 1997 – 14 Μαρτίου 2000 (…αντικατάσταση βουλευτή).

Από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο του 1974, ο Γιάννης Παπαδημόπουλος διετέλεσε γενικός γραμματέας του τότε Υπουργείου Γεωργίας. Τέλος, το 1994 ήταν υποψήφιος νομάρχης Λάρισας.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Μαριάνθη Παπανικολάου – Παπαδημοπούλου και τα παιδιά του Δημήτρη, δικηγόρο, πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας, και Σταματία (Μάτα) Παπαδημοπούλου, διοικητικό στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τις οικογένειές τους. Ευτύχησε να χαρεί και να καμαρώσει και πέντε εγγόνια.

Το δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, μετά το άγγελμα του θανάτου του πρώην δημάρχου Ελασσόνας, Γιάννη Παπαδημόπουλου, συνήλθε σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση χθες Παρασκευή, προκειμένου να εκφράσει τη θλίψη του και να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Ο Γιάννης Παπαδημόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Ελασσόνας από το 1979 έως το 1982 και υπηρέτησε τον τόπο με ήθος, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση. Ύστερα από τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας αποφασίζει ομόφωνα:

* Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος.

* Να παραστεί στην εκφορά του και να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.

* Η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας να αποδώσει τιμές.

* Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τύπο».