δύο-συλλήψεις-οδηγών-σε-έβρο-και-ροδόπ-426803
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.09.2022 | 13:37

Δύο συλλήψεις οδηγών σε Έβρο και Ροδόπη για επικίνδυνη οδήγηση

Φθορά στις μπάρες εισόδου-εξόδου που βρίσκονται στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο που προκάλεσε οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος συνελήφθη για κλοπή τροχοφόρου, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων όπου δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα διήλθε από τον χώρο του ελέγχου με κατεύθυνση την Τουρκία. Στη συνέχεια εισήλθε και πάλι στο σημείο, προκαλώντας φθορές στις μπάρες εισόδου-εξόδου, με το όχημα να ακινητοποιείται στο ύψος του οικισμού των Λουτρών. Με τη σύλληψη του δράστη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και εγγράφων νόμιμης παραμονής στη χώρα, ενώ για το αυτοκίνητο που οδηγούσε έχει δηλωθεί κοπή στις 7 Σεπτεμβρίου σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Με τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης, της απείθειας και βίας, συνελήφθη την ίδια ημέρα αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και στην Κομοτηνή. Ο δράστης στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και, αφού εισήλθε στην πόλη, προσέκρουσε σε κινούμενο όχημα και επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη. Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.