δικηγόρος-χρήστου-παππά-δεν-θα-εμφαν-707500
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.10.2020 | 20:49

Δικηγόρος Χρήστου Παππά: “Δεν θα εμφανιστεί” στις αρχές

Την πρόθεσή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των διωκτικών αρχών τουλάχιστον προς το παρών, φέρεται να εκφράζει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, δια του συνηγόρου του Περικλή Σταυριανάκη.

Ο δικηγόρος αναφέρει πως ο Παπάς έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φράση, να μην εμφανιστεί, διότι “θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση”.

Η εξέλιξη αυτή όμως κινητοποιεί τις διωκτικές αρχες που αναζητούν τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών ώστε να οδηγηθεί στις φυλακές.

Λίγο νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδιδε ότι στη διάθεση των αρχών βρίσκονται όλα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εκτός από τον υπαρχηγό Χρήστο Παππά, που παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής και τον Γιάννη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό τον μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του “διευθυντηρίου” της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος ΜΙχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.