Δικαστήριο: Μείωση ποινής στα 8 χρόνια για βιασμό συζύγου και ξυλοδαρμό κόρης

Ένα δράμα κρυμμένο επί χρόνια πίσω από τις πόρτες του σπιτιού μιας οικογένειας σε χωριό του Πηλίου.

Ο 46χρονος άντρας κακοποιούσε σεξουαλικά την κατά 10 χρόνια μικρότερή σύζυγό του, την είχε απομονώσει, την είχε αποκόψει από όλους τους συγγενείς της και την παρακολουθούσε συνεχώς, ακόμη κι όταν πήγανε στο μπακάλικο, χρησιμοποιώντας κυάλια.

Επί σειρά ετών βίαζε τη σύζυγό του, ενώ από τη μανία του δεν γλίτωνε ούτε η κόρη του, την οποία χτυπούσε με ό,τι έβρισκε μπροστά του και την κλείδωνε στο υπόγειο, βάζοντας, μάλιστα, τον γιο του να είναι «φρουρός», ώστε να μην φύγει.

Η σύζυγός του υπέμενε το μαρτύριο μέχρι που γνώρισε μία άλλη γυναίκα της περιοχής, στην οποία είπε το μυστικό της. Όταν αποκαλύφθηκε το δράμα και η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη, επιβλήθηκε στον άνδρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Η υπόθεση έναν χρόνο μετά πήγε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πώς όλα ήταν καλά και αγαπιούνταν, ρίχνοντας ευθύνες στην σύζυγό του για τρίτο πρόσωπο, ενώ για την κόρη του υποστήριξε πως την μάλωνε όπως όλοι οι γονείς τα παιδιά τους.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τον βιασμό της συζύγου του και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, ελαφρυντικά και μειώνοντας την ποινή του στα 8 χρόνια (6 χρόνια για την πρώτη πράξη και 2 για τη δεύτερη).

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΒΙΑΣΜΟΣ, ΠΟΙΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!