δεκαοχτάχρονος-πυροβόλησε-17χρονο-στο-852611
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2024 | 17:24

Δεκαοχτάχρονος πυροβόλησε 17χρονο στο κεφάλι με αεροβόλο στη Ρόδο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια απίστευτη υπόθεση τραυματισμού 17χρονου αγοριού από την Βουλγαρία, που διαμένει στην Ρόδο, με σφαιρίδιο από αεροβόλο όπλο στο κεφάλι απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ένας 18χρονος ημεδαπός είναι κατηγορούμενος, όπως αναφέρει η dimokratiki, για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης αδύναμου ατόμου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ η υπόθεση έχει προεκτάσεις που αγγίζουν ιατρούς που περίθαλψαν το ανήλικο αγόρι στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Tο πρωί της 2ας Δεκεμβρίου 2024 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκε από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ότι το 17χρονο αγόρι είχε μεταβεί με τραύμα στο κεφάλι πιθανότατα από όπλο, εισήχθη στη χειρουργική κλινική και υπεβλήθη αμέσως σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μεταλλικού σφαιριδίου από το κεφάλι του.

Η Ασφάλεια Ρόδου ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου και έλαβαν κατάθεση από τον ανήλικο.

Ο 17χρονος ανέφερε ότι το μεσημέρι της 19ης Νοεμβρίου 2024 βρισκόταν στο πάρκο του Ροδινιού με μια 18χρονη και έναν 18χρονο και ότι εκεί βρισκόταν και ο καταγγελλόμενος ο οποίος έφερε μαζί του ένα μακρύκανο αεροβόλο όπλο. Ο κατηγορούμενος τον σημάδεψε, όπως είπε, τουλάχιστον δύο φορές με το αεροβόλο και τον πυροβόλησε χωρίς να τον πετύχει και μία τρίτη φορά ένιωσε ένα πόνο στο κεφάλι και μετά αιμορραγούσε.

Μετέβη άμεσα στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου κι εκεί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και ακολούθως αποχώρησε.

Ο πόνος όμως συνεχιζόταν με αποτέλεσμα να αποφασίσει η οικογένειά του να μεταβεί με ίδια μέσα στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. κι εκεί οι ιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα σφαιρίδιο σφηνωμένο στο κεφάλι του και τον υπέβαλαν σε επέμβαση αφαίρεσής του.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διενήργησαν κατ’ οίκον έρευνα στον 18χρονο και στην οικία του βρήκαν ένα αεροβόλο όπλο, ένα κουτί με 500 βλήματα (μεταλλικά σφαιρίδια) αεροβόλου όπλου, διαμετρήματος 4-5mm και ένα ομοίωμα πυροβόλου όπλου.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε την εις βάρος του κατηγορία ισχυριζόμενος ότι πυροβόλησε τον ανήλικο «χάριν αστεϊσμού».

Ο 17χρονος κατέθεσε ότι δεν είχαν διαφορές, δεν είχαν τσακωθεί αλλά θεωρεί ότι δεν ήταν ατύχημα γιατί τον σημάδευε κανονικά και ζήτησε να τιμωρηθεί αλλά να μην πάει φυλακή.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.