δ-ευρώτα-κακοκαιρία-πλημμύρες-και-κλε-581260
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2019 | 13:50

Δ. Ευρώτα-Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι (φωτο)

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες τη Λακωνία, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε περιοχές του Δ. Ευρώτα, όπου η στάθμη του ποταμού Ευρώτα έχει αυξηθεί επικίνδυνα για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια. Λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης, παραπόταμοι του Ευρώτα και ρέματα, όπως η Ταβέρνιζα και ο Βόλβας, έχουν υπερχειλίσει με συνέπεια το νερό να κατακλύζει μεγάλα τμήματα του κάμπου, μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη, Έλους κ.α..

Όλα τα σχολεία σήμερα στον Δ. Ευρώτα παραμένουν κλειστά, ενώ καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος των πλημμυρισμένων έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για εγκλωβισμό πολιτών σε καταστήματα.

Όπως ανέφερε στον “Λακωνικό Τύπο” η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη στάθμη του Ευρώτα είναι -προς το παρόν- υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν εκτεταμαμένες, όσο και ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες που βρίσκονται στον κάμπο της Σκάλας. Η ίδια συνέστησε «ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους και καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» πρόσθεσε η κ. Τζανετέα, η οποία μαζί με κλιμάκιο της ΠΕ Λακωνίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές για αυτοψία και συντονισμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση μιας ακόμα θεομηνίας.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και στην Επαρχιακή οδός Αστέρι – Έλος.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε ισχύ αναμένονται μεγάλα ύψη βροχόπτωσης (βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή και για σήμερα Παρασκευή 25/1 μέχρι και το Σάββατο 26/1.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Δ. Ευρώτα βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (τροχαία κλπ), να ενημερώνουν την αστυνομία και το Δήμο (τηλ. 2735 0 42254) για προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο.