χανιά-τι-αποκάλυψε-ο-διευθυντής-του-σχ-437810
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.01.2018 | 10:10

Χανιά: Τι αποκάλυψε ο διευθυντής του σχολείου για την αλβανική σημαία

Εξηγήσεις για την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας δίπλα στην αλβανική έδωσε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε από τη σχολική κοινότητα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι  βρισκόταν πίσω από το συμβάν, το οποίο κάποιοι παρουσίασαν ως δήθεν… αλβανική πρόκληση. «Ο Διευθυντής του σχολείου μου ανέφερε ότι καμία σημαία δεν «κατέβηκε» από τον ιστό, αλλά χρησιμοποιήθηκε άλλη, την οποία ο ίδιος προσκόμισε και τοποθετήθηκε δίπλα στην Αλβανική σηματοδοτώντας αφενός την έναρξη του προγράμματος και αφετέρου την παρουσία του Αλβανού πρόξενου» τονίζει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων, Στέλιος Ζερβάκης, σε γραπτή του ανακοίνωση.

Με την ίδια ανακοίνωση, αποδίδει τις αντιδράσεις μαθητών και γονέων του σχολείου στην ελλιπή ενημέρωση για την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας σε Αλβανόπουλα β’ και γ’ γενιάς και στην απουσία διαλογικής συζήτησης για την αναγκαιότητα του, με σκοπό την υλοποίηση του. «Στη συνέχεια ενημερώθηκα ότι κατόπιν αυτών η σχολική κοινότητα αποφάσισε να μην εισηγηθεί θετικά για παραχώρηση αίθουσας στο Δήμο Χανίων και ότι δεν επιθυμεί την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο τους με αποτέλεσμα τη λήξη της κατάληψης.