μπλόκα-διαμαρτυρίας-εξαγγέλλουν-ο-137322
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2017 | 12:12

“Μπλόκα διαμαρτυρίας” εξαγγέλλουν οι αγρότες στην Κρήτη

Για νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι συνεδριάζουν την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, για την στάση που θα κρατήσουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση.

Αγρότες από ολόκληρη την Κρήτη θα συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, παρουσία του μέλους της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζο Μαρούδα.

Σύμφωνα με το cretapost, oι αγρότες εξαγγέλλουν «μπλόκα διαμαρτυρίας» μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι αντί η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει λύσεις στα προβλήματα τους, τα οξύνει ακόμη περισσότερο, επιβάλλοντας βαριά φορολογία.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων επισημαίνει:

«Τα προβλήματα που βιώνουμε από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται όλο και περισσότερο.

Η ρίζα τους βρίσκεται στην ΚΑΠ και την συνολικότερη πολιτική της ΕΕ που την εφάρμοζαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή.

Μέρα με την μέρα βλέπουμε το εισόδημα μας να μειώνεται και οι όποιες ελπίδες είχαμε στην αρχική σχετικά καλή τιμή του λαδιού, εξανεμίζονται με την πτώση της τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα έχουμε την αυξανόμενη φορολογία και τα χαράτσια, την απώλεια της παραγωγής μας που δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η μείωση 8,5% της βασικής ενίσχυσης αλλά και η κατασχέσεις στους λογαριασμούς χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών μας, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο συντονισμός μας μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων όπου θα συζητήσουμε σχετικά με τις εξελίξεις και την επίθεση στο εισόδημα και την ζωή μας αλλά και την οργάνωση του αγώνα μας το επόμενο διάστημα».