αυξάνονται-οι-καταλήψεις-στα-πανεπισ-872995
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.02.2024 | 15:20

Αυξάνονται οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Αναβρασμός και αλαλούμ επικρατεί στα πανεπιστήμια με περισσότερες από 150 Σχολές να τελούν υπό κατάληψη. Σε απόγνωση είναι οι φοιτητές που ακόμη δεν γνωρίζουν πότε και αν θα διεξαχθεί η εξεταστική την ώρα που 200 καθηγητές λένε «όχι» στις διαδικτυακές εξετάσεις.

Σήμερα ξεκίνησε ένας νέος γύρος συνελεύσεων για το τι μέλλει γενέσθαι στα πανεπιστήμια ενώ παράλληλα φουντώνει και η πολιτική κόντρα για το θέμα. Τα πανεπιστημιακά τμήματα ανά την Ελλάδα αδυνατούν να λάβουν ξεκάθαρη απόφαση για το αν θα διεξαχθούν οι εξετάσεις. Σήμερα νωρίς το πρωί η Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: Εν αναμονή της απόφασης της Συγκλήτου (στη συνεδρίαση της Τετάρτης 7/2/2024) σχετικά με την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου, οι σύμφωνοι με το ισχύον πρόγραμμα εξετάσεις για την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, αναβάλλονται.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενημερώνει τους φοιτητές του πως οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά εξ αποστάσεως. Μπορεί όμως η Σύγκλητος να έχει αποφασίσει σε πολλά πανεπιστήμια εξετάσεις μέσω Διαδικτύου, το συνδικαλιστικό όργανο των ακαδημαϊκών απαντά: «Η ΠΟΣΔΕ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, για όσα τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής».