αυτά-είναι-τα-νησιά-για-διακοπές-χωρίς-1177879
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.05.2023 | 08:00

Αυτά είναι τα νησιά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

Θέλεις να ταξιδέψεις στα ελληνικά νησιά χωρίς αυτοκίνητο; Οι ήχοι της πόλης σε έχουν κουράσει; Δεν θες να ανησυχείς για την τιμή της βενζίνης και στις διακοπές σου;

Σε νιώθουμε απόλυτα! Γι’ αυτό και ετοιμάσαμε μια λίστα με μερικά από τα πιο όμορφα, μικρά νησιά του Αιγαίου για να κάνεις ξέγνοιαστες εξορμήσεις, χωρίς να χρειάζεσαι αμάξι!

Πάμε να τα δούμε:

1. Κουφονήσια

Το αυτοκίνητο στο Άνω και το Κάτω Κουφονήσι είναι τόσο περιττό, που και να το πάρετε μαζί σας δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Ιδιαίτερα στο Άνω Κουφονήσι, οι δρόμοι είναι εύκολοι και στρωτοί και ενδείκνυνται για ποδήλατο, ενώ υπάρχουν και μονοπάτια για πεζοπορία. Μπορείτε επίσης να πάρετε καΐκι, είτε για να κάνετε το γύρο του νησιού, είτε για να μεταβείτε σε κάποια παραλία. Το Άνω Κουφονήσι διαθέτει και ένα ταξί.

2. Ύδρα 

Σε αυτό το κοσμοπολίτικο νησί με την πλούσια ιστορία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον, δεν επιτρέπονται ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε τα μηχανάκια. Η Ύδρα είναι γεμάτη πλακόστρωτα σοκάκια και οι μετακινήσεις στο νησί γίνονται με τα πόδια ή με ιπποειδή.

3. Αγκίστρι

Το όμορφο Αγκίστρι απέχει μία μόλις ώρα από την Αθήνα και θα σας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη. Το νησί φημίζεται για τις παραλίες του και τα νερά του είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα. Και όλα αυτά σε κοντινές αποστάσεις, με αποτέλεσμα ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης να είναι το περπάτημα.

4. Σχοινούσα

Ένα πραγματικά ήσυχο νησί, η Σχοινούσα, έχει έκταση περίπου ίση με 8 τ.χλμ. Το αυτοκίνητο σε τέτοιου μεγέθους νησί είναι μάλλον πλεονασμός! Στο νησί υπάρχουν μόλις 2 οικισμοί και 15 σμαραγδένιες παραλίες. Όλα τα μέρη του νησιού συνδέονται σχεδόν αποκλειστικά με χωματόδρομο, γεγονός που ενθαρρύνει τις πεζοπορίες! Αν ονειρεύεσαι διακοπές στο νησί χωρίς αμάξι, η Σχοινούσα είναι ιδανική!

5. Κίμωλος

Το μικροσκοπικό κυκλαδίτικο νησί, η Κίμωλος με τους μόλις 900 κατοίκους προσφέρεται για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Ένα μηχανάκι ή ποδήλατο θα σας πάει σε όποια παραλία επιθυμείτε, ενώ στα στενά σοκάκια του Χωριού, του οικισμού στον οποίο διαμένουν οι περισσότεροι κάτοικοι, θα περιηγηθείτε με τα πόδια.

6. Καστελλόριζο 

Iδανικός προορισμός για όσους αναζητούν διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και ηρεμία. Μόλις 800 μέτρα από τις τουρκικές ακτές, το Καστελλόριζο στέκεται περήφανο ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Μια λαμπερή κουκκίδα στη Μεσόγειο.