αρναούτογλου-προσοχή-στην-αττική-τις-913624
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.06.2021 | 23:00

Αρναούτογλου: Προσοχή στην Αττική τις επόμενες ώρες -Τι θα γίνει του Αγ. Πνεύματος

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, είπε πως «από σήμερα το βράδυ θα βγουν μπόρες στη Θεσσαλία και στα νότια της Στερεάς. Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει άστατος, στις Σποράδες, στην Εύβοια και τις γύρω περιοχές. Τοπικά δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ θα μείνουν τα υπολείμματα του καιρού από τις νυχτερινές ώρες».

Παράλληλα, δήλωσε πως «στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα με παροδικά αυξημένες συννεφιές στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Προς το μεσημέρι θέλει προσοχή στην ορεινή και Νότια Πελοπόννησο. Εδώ θα βγάλει κάποιες μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ίσως βρέξει ξανά τοπικά σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και σε ορεινά τμήματα. Δεν αποκλείεται να έχουμε μερικές διάσπαρτες μπόρες στη Κρήτη».

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Αττική από το βράδυ της Δευτέρας με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες.

«Στην Αττική θα χαλάσει ο καιρός από αργά το βράδυ και κυρίως κατά την διάρκεια της ερχόμενης νύχτας, προς το ξημέρωμα της Τρίτης. Βροχές, καταιγίδες και υπολείμματα της αστάθειας θα έχουμε μέχρι τις πρωινές ώρες στην Αττική.

Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώνουν, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 25 βαθμών Κελσίου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και είπε ότι «η Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα έχουν λιακάδα, αλλά στη Νότια Χαλκιδική ενδέχεται να υπάρχει άστατος καιρός.

Προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί στη Νότια Χαλκιδική, ενώ στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και την νύχτα θα υπάρχει ξαστεριά. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου».

Τι καιρό θα έχουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Λίγες ημέρες απέμειναν έως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021) και, επειδή πολλοί θα σπεύσουν να αξιοποιήσουν το τριήμερο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να φτάνει και ίσως ξεπεράσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου σε κεντρικά ηπειρωτικά και νότια.

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το συγκεκριμένο διάστημα με αίθριο καιρό. Μόνο κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν τοπικές βροχές με μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 5 μποφόρ από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και κατά τόπους αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.