άρειος-πάγος-να-εκδοθεί-στην-κύπρο-ο-εφ-74194
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.12.2016 | 16:59

Άρειος Πάγος: Να εκδοθεί στην Κύπρο ο εφοπλιστής Ζολώτας

Να εκδοθεί στην Κύπρο ο 42χρονος προφυλακισμένος εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας, προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα, αποφάσισε σήμερα με βούλευμά του το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με την εμπλοκή του Μιχάλη Ζολώτα στις υποθέσεις του αποβιώσαντα πρόσφατα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου στην Μεγαλόνησο.

Σήμερα, το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Μιχάλη Ζολώτα, κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του. Παράλληλα, απορρίφθηκε και το αίτημα του εφοπλιστή για άρση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί.

Ο Μιχάλης Ζολώτας τον περασμένο Οκτώβριο (21.10.2016) είχε συλληφθεί βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος των κυπριακών Αρχών μέσα στο κτίριο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών, καθώς ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εις βάρος του εντάλματος σύλληψης.

Αναλυτικότερα, ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ενώ εταιρείες του φέρεται ότι είχαν δανειοδοτηθεί από τον όμιλο MIG.

Η υπόθεση αφορά την καταβολή 1.000.000 ευρώ στον πρώην διοικητή από την εταιρεία Focus του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, που όμως στην ουσία ήταν χρήματα του Ανδρέα Βγενόπουλου.