Αρχιμανδρίτης παραδέχεται ότι κοινωνούσε πιστούς σαν… «ντελιβεράς» (βίντεο)

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 2 Μαΐου 2020 - 17:55
  • Comments Off

O Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου παραδέχτηκε ότι κοινωνούσε κατ’ οίκον πιστούς, σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως έκρυβε το άγιο δισκοπότηρο κάτω από καλάθια με μήλα και τον άρτο.

O Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «δεν είναι καμία παράβαση των κανόνων, δεν υπήρξε καμία τέτοια καταγραφή στις κοινές υπουργικές αποφάσεις». «Όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ για τη φυσική τροφή, έτσι και ο ιερέας μετέφερε στο σπίτι την πνευματική τροφή», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Εκείνο το οποίο προβληματίζει κάποιους ανθρώπους είναι το θαύμα της Θείας Ευχαριστίας. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Επειδή αυτό το θαύμα δεν ορίζεται στα όρια της λογικής, οι επιστήμονες στέκονται απέναντι και πολλές φορές ερίζουν στα όρια του παραλόγου γιατί το θαύμα είναι υπέρλογο. Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και τον θάνατο, ο οποίος ίσως γίνεται αφορμή για κάποιους να βάζουν όρια και να δίνουν οδηγίες οι οποίες θα εμποδίσουν τη μετάδοση ενός θανατηφόρου ιού».

«Είναι ανεύθυνο να λέει κάποιος ότι η πίστη σε προφυλάσσει από την ασθένεια», σχολίασε ο Πέτρος Τατσόπουλος, που ήταν στην εκπομπή. Ο Αρχιμανδρίτης αποχώρησε από τη συζήτηση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΠΑΣ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!