αρχιεπισκοπή-αθηνών-έρευνα-για-την-θε-745193
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.04.2020 | 18:32

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Έρευνα για την θεία κοινωνία σε εκκλησία στο Κουκάκι

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τις φωτογραφίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, στις οποίες φαίνεται ένας ιερέας να προσφέρει τη θεία κοινωνία από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, στο Κουκάκι. Δείτε εδώ τις φωτογραφίες.

Έρευνα για αυτό το περιστατικό διεξάγει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζεται επίσης, ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.”