απθ-πατέρας-3-παιδιών-ο-καθηγητής-που-α-364644
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.01.2020 | 08:59

ΑΠΘ: Πατέρας 3 παιδιών ο καθηγητής που αυτοκτόνησε 

Συγκλονισμένη παραμένει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την αυτοκτονία του 53χρονου καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής μέσα στο γραφείο του.

Το τραγικό περιστατικό έγινε αντιληπτό από ανθρώπους του Πανεπιστημίου λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν φοιτητές ενημέρωσαν τις Πανεπιστημιακές Αρχές ότι ο καθηγητής είχε αργήσει στο μάθημά του.

Ο 53χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών φαίνεται να αυτοτραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο iefimerida.gr ότι δίπλα στη σορό του εντοπίστηκε ένα ιδιόχειρα σημείωμα που σύμφωνα με πληροφορίες απευθυνόταν στους οικείους του.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι ο 53χρονος φαίνεται να είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ οι λόγοι που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Πληροφορίες ωστόσο από την πανεπιστημιακή κοινότητα αναφέρουν ότι ο καθηγητής δεν είχε δείξει ποτέ σημάδια για την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο οικογενειάρχη και σωστό επαγγελματία. Σημειώνεται ότι ο 53χρονος είχε εργαστεί και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και στον ελληνικό στρατό, όντας αξιωματικός κτηνίατρος,

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Ηταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ευαίσθητος και πάντα συγκεντρωμένος στο καθήκον. Τίμησε τη διαδρομή του τόσο στον ελληνικό στρατό, όσο και ως καθηγητής και μέλος του ΑΠΘ. Ηταν ένας αξιαγάπητος δάσκαλος που τα τελευταία χρόνια στις εσωτερικές κατατάξεις βρισκόταν πάντα στις πρώτες θέσεις από τους ίδιους τους φοιτητές», τόνισε σε δήλωσή του στο iefimerida.gr o πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.