aποκαλυπτικά-στοιχεία-για-τον-τραυματ-36780
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.05.2019 | 09:36

Aποκαλυπτικά στοιχεία για τον τραυματισμό της 8χρονης στη Βοιωτία

Νέα στοιχεία προκύπτουν από το βαλλιστικό έλεγχο σχετικά με την υπόθεση του τραυματισμού της  8χρονης Αλεξίας στις Θεσπιές Βοιωτίας από “αδέσποτη” σφαίρα.

“Έχουμε μία ανοδική καμπύλη πορεία όπως κινείται το βλήμα όταν εξέρχεται από την κάνη όταν προσδώσουμε στο χέρι μας μία κλίση των 70 περίπου μοιρών. Σταμάτησε περίπου στα 1.200 μέτρα η κινητική του ενέργεια, εξαντλήθηκε η κινητική του ενέργεια, έπεσε με την επιτάχυνση της βαρύτητας, και το βλήμα σε αυτό το σημείο που πέφτει, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ικανό να προκαλέσει θανατηφόρο ή τραυματικό αποτέλεσμα” ανέφερε, μιλώντας στο STAR ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης,

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας ο κατηγορούμενος παίρνει το όπλο, μπαίνει στο αυτοκίνητο και το μεταφέρει στην Αθήνα. Το κρύβει στην δεξαμενή του σπιτιού του και στη συνέχεια επιστρέφει στο Λεοντάρι.

Στις 7:30 το απόγευμα οι αστυνομικοί φθάνουν στο σπίτι του και τον βρίσκουν με κόσμο. Όλοι τους φέρονται να ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Ο κατηγορούμενος όμως είναι αγχωμένος και κινεί υποψίες. Την επόμενη ημέρα βρίσκουν κάλυκα σε γλάστρα του σπιτιού του. Ο 54χρονος σπάει. Παραδέχεται ότι πυροβολούσε στο πασχαλινό γλέντι. Οδηγεί ο ίδιος τους αστυνομικούς στην Αθήνα εκεί όπου είχε κρύψει το όπλο.

Ο 54χρονος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Θήβας και σήμερα το μεσημέρι θα απολογηθεί στον ανακριτή.