απογραφή-πληθυσμού-στο-δήμο-νίκαιας-960032
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.11.2021 | 14:09

Απογραφή πληθυσμού στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ. Ακόμη, το δελτίο Τύπου αναφέρει οδηγίες αναγνώρισης των απογραφέων της ΕΛΣΤΑΤ.

Το δελτίο τύπου

«Η διαδικασία απογραφής πληθυσμού-κατοικιών έχει ξεκινήσει και ήδη απογραφείς από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επισκέπτονται νοικοκυριά του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Ο τρόπος είναι απλός, ασφαλής αλλά για την ομαλή ολοκλήρωση της απογραφής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία των πολιτών. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας λόγω πανδημίας, οι απογραφείς θα δώσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία με έναν κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο νοικοκυριό προκειμένου ο εκπρόσωπος του νοικοκυριού να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής. Για όσους πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες , ο απογραφέας αναλαμβάνει την απογραφή τους με τη μέθοδο «πόρτα πόρτα».

Επισήμανση: Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, φέρουν ειδική κονκάρδα της ΕΛΣΤΑΤ στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους. Στόχος της απογραφής είναι η συγκέντρωση δημογραφικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, ζήτημα όχι μόνο τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας.

Συμμετέχουμε λοιπόν στην Απογραφή γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.»

Η αφίσα της απογραφής