απογραφή-τέλος-τα-ερωτηματολόγια-πόρ-261016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.09.2021 | 19:29

Απογραφή: Τέλος τα ερωτηματολόγια πόρτα – πόρτα

Η απογραφή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αλλά, λόγω κορωνοϊού, μόλις τελειώσει η απογραφή των κτηρίων, 60.000 απογραφείς θα εναποθέσουν από έναν κλειστό φάκελο σε κάθε κατοικία, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής.

Θα τον αφήσουν κάτω από την πόρτα ή θα το δώσουν στο χέρι του δικαιούχου. Ο φάκελος θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό που θα αντιστοιχεί στην οικία μας. Με τον κωδικό αυτό, σε συνδυασμό με τους κωδικούς Taxis, θα μπορούμε να μπούμε στην ειδική εφαρμογή της ΕΛΣΤΑΤ μέσω gov.gr και να απογράψουμε την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού μας. Εάν συναντήσουμε δυσκολίες και έχουμε απορίες, θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την υπηρεσία για διευκρινίσεις.

Έως τις 26 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αυτοαπογραφή. Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα και δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει, θα τους επισκεφθούν τον Δεκέμβριο απογραφείς, «πόρτα-πόρτα», με όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, προκειμένου να γίνει η απογραφή με τον παραδοσιακό τρόπο.