απαγορεύεται-να-δει-τον-εαυτό-της-στο-778898
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.05.2020 | 13:20

«Απαγορεύεται να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη» η 34χρονη

«Οι ψυχολόγοι δεν της επιτρέπουν να δει ακόμη τον εαυτό της στον καθρέφτη, καθώς είναι ένα δύσκολο περιστατικό» λέει η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, για την 34χρονη κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι το πρωί της περασμένης Τετάρτης την ώρα που πήγαινε στον εργασιακό της χώρο, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την κ. Καλοφώνου, οι έως τώρα επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ωστόσο είναι ένα δύσκολο περιστατικό και εφ’ όρου ζωής θα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. «Μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι κάθε μέρα την εξετάζουν γιατροί, ενώ είναι άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο» δηλώνει η διευθύντρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό της δράστιδος συνεχίζονται από τις Αρχές. Ήδη η αστυνομία έχει στα χέρια της υλικό το οποίο εξετάζεται με προσοχή, προκειμένου να οδηγηθεί στο άτομο που φορώντας μαύρα ρούχα και χειρουργική μάσκα έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης κοπέλας και στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο ακολουθώντας στενά δρομάκια που δεν έχουν κάμερες.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που παρακολουθεί το θύμα, τα εγκαύματα είναι βαθιά στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα. Το συνολικό ποσοστό εγκαύματος ήταν περίπου 18% και το βάθος ήταν στην πλειοψηφία του ολικού πάχους. Δηλαδή είχε καεί ολόκληρο το δέρμα. Το πρόσωπό της έχει χημικά εγκαύματα. Ήδη το Σάββατο η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε νέο χειρουργείο διάρκειας τριών ωρών για την κάλυψη των επιφανειών που υπέστησαν βαθιά εγκαύματα. Κατά την επέμβαση αφαιρέθηκε το καμένο δέρμα του προσώπου και αντικαταστάθηκε από υποκατάστατο δέρματος.