Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση – Ποιοι έρχονται μετά τις ευπαθείς ομάδες

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 30 Αυγούστου 2021 - 11:45
  • Comments Off

Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου και στην Ελλάδα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για συγκεκριμένες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με mRNA εμβόλιο (Pfizer/BionTech ή Moderna).

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με  πληροφορίες εξετάζονται οι επόμενες ομάδες, για τις οποίες θα υπάρξει σύσταση. Στη λίστα βρίσκονται οι ηλικιωμένοι.Οι συστάσεις θα είναι ανά ηλικιακή κατηγορία. Σε πρώτη φάση θα αφορά τους άνω των 65 ετών.

Φαίνεται πως αυτοί άμεσα έρχονται για την τρίτη δόση είναι υγειονομικοί, λόγω της φύσης της δουλειάς τους.

Η πρώτη κατηγορία που θα λάβει την τρίτη δόση από το Σεπτέμβριο είναι άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, όπως και άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

-Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση.

-Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία, όπου περιλαμβάνεται η χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλου τύπου θεραπεία.

-Αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία.

-Άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες ή άτομα με HIV λοίμωξη τα οποία έχουν CD4 κάτω από 200.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού και μια δόση mRNA εμβόλιο σε άτομα που έχουνε λάβει ως βασικό σχήμα εμβολιασμού δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

\

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]