ανοίγει-η-πλατφόρμα-εμβολιασμού-για-π-911670
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.07.2021 | 10:30

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 12-15 ετών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από σήμερα θα είναι ανοιχτή και η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού των παιδιών 12-15 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

H καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας Μαρία Τσολιά, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσπάθησε να κατευνάσει την αγωνία και τους φόβους των γονιών για το εάν πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, εξηγώντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανεμβολίαστη μια ομάδα πληθυσμού που μολύνει.

Όπως είπε, «τα παιδιά, αν και δεν αρρωσταίνουν συχνά, σπάνια μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά. Το άλλο είναι ότι θέλουμε να έχουμε ανοιχτά σχολεία το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων και των εφήβων. Δεν θέλουμε τα παιδιά να είναι έξω από το σχολείο».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.