ανεξέλεγκτη-φωτιά-στη-φθιώτιδα-644679
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.05.2020 | 17:52

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Φθιώτιδα

Πρώτη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου και οι πυροσβέστες τρέχουν για πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Γουλέμι.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις από Αταλάντη, Αγ. Κωνσταντίνο, Αμφίκλεια, Αργυροχώρι, Λαμία, ενώ μεταβαίνει και πεζοπόρο τμήμα από τη Λαμία.

Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή. Καίει ανεξέλεγκτη πουρνάρια και άλλα δέντρα σε μεγάλο μέτωπο, ενώ τα οχήματα είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσουν.

Οι πυροσβέστες έχουν ξεκινήσει την κατάσβεση ωστόσο η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ειδικών συνθηκών.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, όμως είναι πολύ πιθανό να “ξέφυγε” από κάποιον αγρότη που έκαιγε κλαριά, όπως έγινε σε δυο περιπτώσεις το τελευταίο 48ωρο επίσης στη Λοκρίδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο υπαίτιοι αγρότες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

«Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι η Πυροσβεστική θα προλαβαίνει ανάλογα συμβάντα πριν γίνει το μεγάλο κακό», σημειώνει ο Διοικητής των Π.Υ. Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης και προσθέτει: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί με όσους δε συμμορφώνονται με τα μέτρα που ισχύουν για φωτιά στην ύπαιθρο, πόσο μάλλον τώρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος», σημειώνει ο κ. Μωράτης.

Πηγή: lamiareport.gr