ανεμοι-12-μποφόρ-χτυπούν-το-ρίο-αντί-1536303
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.01.2026 | 21:52

Ανεμοι 12 μποφόρ «χτυπούν» το Ρίο – Αντίρριο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λυσσομανούν οι άνεμοι στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΕΡΤnews στην Πάτρα, Νίκος Γιαπρακάς, ο οποίος, όπως λέει, δεν έχει ξαναδεί έτσι την πορθμιακή γραμμή στα 30 χρόνια που κάνει αυτήν τη δουλειά, καθώς τα κύματα περνούν πάνω από τα τείχη του Κάστρου.

Σύμφωνα με τοπικούς μετεωρολογικούς σταθμούς, η ταχύτητα των ανέμων στην περιοχή του Ρίου φτάνει τα 11 μποφόρ, ενώ στον Ρωμανό Αχαΐας φτάνει ακόμη και τα 12.

Υπάρχει απαγορευτικό απόπλου, ενώ για λόγους ασφαλείας υπάρχει απαγορευτικό και για την κίνηση οχημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών από τη γέφυρα. Επιτρέπονται μόνο τα μεγάλα φορτηγά τα οποία έχουν φορτίο και τα ΙΧ, υπό την προϋπόθεση να έχουν πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Είναι και πολλά τα φορτηγά τα οποία βρίσκονται ακινητοποιημένα στο Ρίο. Δεν μπορούν να περάσουν από τη γέφυρα, γιατί προφανώς δεν έχουν το απαραίτητο βάρος για να το κάνουν. Επομένως θα περιμένουν πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.