αναβλήθηκε-για-τον-φεβρουάριο-του-2019-η-δ-490614
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2018 | 22:50

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2019 η δίκη των μελών του Ρουβίκωνα

Για τις 15 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο η δίκη 12 μελών της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, που κατηγορούνται για ενέργειες της οργάνωσης.

Το αντικείμενο της υπόθεσης αφορά συνένωση δικογραφιών σχετικά με την παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, για διαμαρτυρία στην οικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στη Υεμένη. Επίσης, διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης στρατιωτικού κατηγορούμενου για βιασμό, παρέμβαση στις Turkish Airlines ως αλληλέγγυοι στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος παρέμβαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δικογραφίες συνενώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο με την παρέμβαση της συλλογικότητας σε γιατρό, ο οποίος καταγγέλλεται ότι ζήτησε «φακελάκι».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δώδεκα κατηγορούμενοι αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διακεκριμένες φθορές και παράνομη βία.