ανακατάληψη-rosa-nera-η-απάντηση-της-ομάδας-ε-820140
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2021 | 08:46

Ανακατάληψη Rosa Nera: Η απάντηση της Ομάδας Επικοινωνίας Αλληλεγγύης στη Ντ. Μπακογιάννη

Τη δική της απάντηση στην ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, που χαρακτήρισε την ανακατάληψη της Rosa Nera «απαράδεκτη», έδωσε η Ομάδας Επικοινωνίας Αλληλεγγύης στην Rosa Nera.

Η ανάρτηση της κ. Μπακογιάννη:

Η απάντηση της Ομάδας Επικοινωνίας Αλληλεγγύης στην Rosa Nera:

«Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη είναι απαράδεκτη. Μπορεί κάποιοι, όπως η Ντόρα, να διαφωνούν με τους αγώνες για ισότητα, για την αλληλεγγύη, για την ελευθερία, να διαφωνούν με τα δικαιώματα των προσφύγων και το δικαίωμα τους για ζωή, να διαφωνούν με τα κοινωνικά κινήματα για τον εκδημοκρατισμό όλων των θεσμών και να διαφωνούν με τις ιστορικές κατακτήσεις των εργατικών κινημάτων. Και μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ανάπτυξη του λόφου Καστέλι που άνοιξε στον δημόσιο διάλογο – χάρη κυρίως στην Rosa Nera – και να θέλουν πισίνα στα αρχαία για μια Ελλάδα νέα, εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου, συνέχιση του εξευτελισμού του μισθού και της εργασίας, της παιδείας, της υγείας και της ζωής – έτσι ώστε να γεμίζει η τσέπη τους.

Όμως, το κάλεσμα της Ντόρας για ανακατάληψη του δημόσιου χώρου από οποιεσδήποτε δυνάμεις της καταστολής, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και χαφιέδων προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων κάποιων λίγων λαμόγιων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα άνθρωπο, θεσμό, σωματείο και συλλογικότητα που επικαλείται την κοινωνική δικαιοσύνη. Τα κοινωνικά κινήματα έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον δημόσιο χώρο, τις εργατικές κατακτήσεις, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των μειονοτήτων: να προστατεύσουν τις ζωές τους και τις κατακτήσεις αγώνων που απειλούνται από την ακροδεξιά κυβέρνηση των καθαρμάτων. Και η υπέρασπιση της Rosa είναι σημαντικό κομμάτι, όλων αυτών των αγώνων, και όχι μόνο στα Χανιά.

Όλες, όλοι, όλα, σήμερα στις 19:00 στην συνέλευση στον Λόφο Καστέλι, με μέριμνα για την υγεία του ενός για την άλλη, με αγάπη για την ζωή, με αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη και ενότητα».