αναγνωστόπουλος-να-σπάσει-τα-ισόβι-966769
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2023 | 12:54

Αναγνωστόπουλος: Να «σπάσει» τα ισόβια θέλει ο πιλότος – Σοκάρουν οι περιγραφές των μαρτύρων

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και αντίκρισαν την κτηνωδία, ενώ ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπαθεί μέσω του συνηγόρου του να «σπάσει» τα ισόβια με τους ισχυρισμούς του στη δίκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία της συζύγου του έγινε εν θερμώ και όχι προμελετημένα. «Αποδέχομαι τις κατηγορίες, αλλά όχι όπως περιγράφονται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος. Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη τη στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο “συγγνώμη”», είπε ο πιλότος.

Ωστόσο, στις καταθέσεις των μαρτύρων διαφαίνεται ότι η σκηνή του εγκλήματος ήταν στημένη και πως η συμπεριφορά του συζυγοκτόνου ήταν περίεργη, καθώς φαινόταν πολύ ψύχραιμος.

Η κατάθεση του αρχιφύλακα και του αστυνομικού που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο

«Πήρε ο διοικητής χαρτί να φτιάξει σχεδιάγραμμα του χώρου. Το έκανε ο κατηγορούμενος. Είχε αυτή την ψυχραιμία. Τον ρώτησα από πού μπήκαν και μας πήγε και μας έδειξε. Δεν τα κάνει αυτά άνθρωπος που χάνει τη γυναίκα του. Δεν είπε μία φορά “τι έπαθα, καταστράφηκα”. Εγώ είπα από τότε ότι το έχει κάνει αυτός. Ήμουν στο ασανσέρ φεύγοντας και του λέω “συνάδελφε αυτός το έχει κάνει” και μου λέει τότε “αν δεν έχουμε αποδείξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Καλύτερα ένας ένοχος έξω παρά ένας αθώος μέσα”. Δεν έβγαλε δάκρυ ποτέ. Του δίναμε το ελαφρυντικό ότι είναι πιλότος και μπορεί να έχει ψυχραιμία. Ο κατηγορούμενος είναι πολύ καλός ηθοποιός. Όταν μπήκα μου έδωσε την αίσθηση ότι θα πεθάνει σε πέντε δευτερόλεπτα, αν δεν τον λύσω. Που αυτό δεν ήταν αληθές. Λέω θα πεθάνει πριν προλάβω. Ήταν τόσο αγχώδης η ανάσα του», κατέθεσε ο Αρχιφύλακας.

Ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο πρώτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σοκαρίστηκα με την εικόνα του παιδιού. Δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο. Ο κατηγορούμενος είχε μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε με τη στιγμή. Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος κάθησε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντας της “Καρολάιν, αγάπη μου”. Του είπαμε να απομακρυνθεί γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό, του το έδωσα. Άρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσει λίγο άγαρμπες. Σα να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος.»

Μάλιστα, ανέφερε ότι τους έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. «Μας είπε ότι τους λήστεψαν τρεις άντρες με πιστόλια. Απ’ ό,τι ενημερώθηκα από τον συνάδελφο που τον έλυσε, η ταινία στον λαιμό ήταν σφιχτά κάτω από τη μύτη και πάνω ήταν χαλαρά. Κατεβαίνοντας είδαμε το ζώο κρεμασμένο εκεί. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κατηγορούμενου. Σα να μην το είδε. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα. Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε “όχι ακόμη, θα πάρω σε λίγο”. Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τους γονείς του. Μόλις κατεβήκαμε κάτω, ο βοηθός μου είπε “αυτός το έκανε”.»

Η κατάθεση της ιατροδικαστού για τον βασανιστικό θάνατο της Καρολάιν

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής Χάιδω Σπηλιοπούλου, ο θάνατος της Καρολάιν Κράουτς ήταν ασφυκτικός. Μάλιστα, ήταν τόσο πρησμένη στο πρόσωπο που δεν αναγνωριζόταν, όπως είπε χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι ο δολοφόνος άσκησε πολλή πίεση και για αρκετή ώρα.

«Ο θάνατος επήλθε σε περίπου 6 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα. Στα 3-4 λεπτά αρχίζει ο εγκέφαλος να καταρρέει. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε το θύμα να παλεύει πολλή ώρα, να αντιδράσει. Θα φώναζε. Δεν πιστεύω πως φώναξε, θα την άκουγε όλη η γειτονιά. Συμπέρανα αμέσως ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο. Στα μάτια είχε έντονη αιμορραγία», τόνισε η ειδικός.

Σημειώνεται, δε, ότι στην πρώτη κατάθεσή της είχε αναφέρει πως η Καρολάιν δολοφονήθηκε την ώρα που κοιμόταν, καθώς όπως βρέθηκε και στα δεδομένα του smartwatch που φορούσε, εκείνη την ώρα ήταν σε ήρεμη κατάσταση, ενώ την ώρα του πνιγμού της αυξήθηκαν οι παλμοί.

Με βάση αυτά τα στοιχεία η υπεράσπιση του γυναικοκτόνου προσπαθεί να καταρρίψει τον ισχυρισμό ότι κοιμόταν το θύμα και να αποδείξει ότι εκείνη την ώρα ήταν ξύπνια και καυγάδιζαν με τον κατηγορούμενο.

«Κατακεραυνώνουν» τον Αναγνωστόπουλο γειτόνισσα και φίλη της Καρολάιν

Η γειτόνισσα της Καρολάιν και του πιλότου, η οποία μένει στο ακριβώς δίπλα σπίτι, το οποίο είναι μεσοτοιχία με εκείνο του ζευγαριού, είπε ότι είχε ακούσει θόρυβο και το κλάμα του σκύλου αλλά όχι την Καρολάιν.

«Ο μόνος ήχος που άκουσα στις 4:20 ήταν το κλάμα του σκύλου και βήματα να κατεβαίνουν τη σκάλα. Υπέθεσα πως τσακώθηκαν τα ζώα. Ο Μπάμπης είχε μεγάλη ψυχραιμία και έμοιαζε σα να μιλάει για κάποιο τρίτο και όχι για τη γυναίκα του. Αναρωτήθηκα αν έχει πάρει ένα κουτί ηρεμιστικά ή αν είναι σε σύγχυση. Σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ήταν πολύ ψύχραιμος, δεν είχε συναίσθημα. Είχε έρθει σπίτι και δεν μου μίλησε ποτέ για την Καρολάιν. Του έστειλα μήνυμα ότι “η Καρολάιν θα είναι πάντα στην καρδιά μου” και δεν μου απάντησε ποτέ. Η Καρολάιν είχε άγχος τους τελευταίους μήνες, είχε παραμελήσει τον εαυτό της. Προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένη από τη ζωή της. Έδειχαν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, αλλά στην ουσία υπήρχε ένας έλεγχος από τον κατηγορούμενο. Η Καρολάιν πιεζόταν, δεν πήγαινε στο Πανεπιστήμιο. Η 20χρονη συνήθως είχε χρήματα “μόνο το απόγευμα” που ήταν σπίτι και ο σύζυγός της. Ζούσε σε ένα χρυσό κλουβί», κατέθεσε.

Μία πολύ καλή φίλη της Καρολάιν μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από τη δολοφονία της αγαπημένης της φίλης, δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλειά της. Παράλληλα, ρωτήθηκε για τα όσα δηλώνει ο πιλότος.

«Εγώ στο μυαλό μου είχα μόνο τη φίλη μου. Σε δύο μέρες από σήμερα κλείνει τα δύο χρόνια. Το μόνο συναίσθημα που έχω μέσα μου ήταν θλίψη για τον χαμό της. Η απώλειά της είναι τεράστια για εμένα», είπε.

Σχολιάζοντας, επίσης, ότι ο Αναγνωστόπουλος δηλώνει χήρος, η γυναίκα απάντησε χαρακτηριστικά: «Την έχει δολοφονήσει, δεν την έχει χάσει. Είναι ένα τραυματικό γεγονός το οποίο θα το έχω πάντα μέσα μου. Ακόμα δεν μπορώ να το δεχτώ ότι έφυγε με τόσο βάναυσο τρόπο.»

Μεταξύ άλλων, δε, αναφέρθηκε και στο άτυχο σκυλάκι της Καρολάιν. «Θεωρώ ότι η Ρόξυ δεν θα ξεχαστεί. Ο τρόπος που “έφυγε” ήταν βάναυσος. Η Ρόξυ ήταν ένα κουτάβι 7 μηνών όταν κρεμάστηκε. Ο θάνατος ήταν αργός και βασανιστικός. Εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη και για το θάνατο της σκυλίτσας.»

«Καταλυτική» η κατάθεση των γονέων του πιλότου

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι στη δίκη θα αποδειχτεί ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής και θα καταφέρουν να «σπάσουν» τα ισόβια που του έχουν επιβληθεί από την πρωτόδικη απόφαση.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του πιλότου, εξετάστηκαν οι αστυνομικοί, αλλά ακούστηκαν αρκετές αντιφάσεις. «Από την εξέταση της ιατροδικαστού φαίνεται ότι η Καρολάιν δεν δολοφονήθηκε στον ύπνο της. Καταγράφηκαν βήματα και κινήσεις εκείνη την ώρα στο smartwatch της», υποστήριξε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι γονείς του πιλότου θα είναι μάρτυρες και η κατάθεσή τους θα είναι καταλυτική για την υπόθεση. «Θα πρέπει να φωτιστεί η υπόθεση όπως έχει γίνει. Η ουσία δεν αλλάζει, η τιμωρία του πρέπει να υπάρχει. Το ζήτημα είναι η σωστή αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών.»

Τέλος, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστή η Καρολάιν είχε αυξημένους παλμούς πριν τη δολοφονία. Καταγράφηκε βηματισμός στις 3:58 και στις 4:11 έγινε η δολοφονία, όπως είπε. «Επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε μία ένταση. Η έντασή τους ήταν σχετικά με το παιδί», ανέφερε και επεσήμανε ότι «πρέπει να δούμε από πού προήλθε» ο τσακωμός και εν τέλει η δολοφονία.

«Η μετάνοια και η συγγνώμη είναι πολύ μικρά πράγμα μπροστά στην πράξη που έκανε», είπε καταλήγοντας.