αγρίνιο-ιερέας-κάνει-το-δικό-του-τέστ-862918
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.01.2021 | 14:51

Αγρίνιο: Ιερέας κάνει το δικό του «τέστ κορωνοϊού» (βίντεο)

Δεν έχει τον… Θεό του ιερέας του Αγρινίου, o oποίος λίγο ή πολύ μας είπε ότι κάνει το δικό του «τέστ κορωνοϊού» το οποίο κιόλας βγήκε αρνητικό. Κατέλυσε, υποστηρίζει, από την ίδια λαβίδα όπου είχε κοινωνήσει πρώτα πιστούς που ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πρόκειται για τον ιερέα και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο θέλησε να επιχειρηματολογήσει πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία, σύμφωνα με το agrinionews.

Στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Φώτων ανέφερε ότι το περασμένο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό – χωρίς ωστόσο να εξηγήσεις πως, πότε και με ποιόν τρόπο έγινε αυτό αφού όλοι ξέρουν ότι οι ασθενείς με κορωνοιό είναι σε αυστηρή καραντίνα. Πως την έσπασαν και βρέθηκαν στην εκκλησία; Ποιος διακινδύνεψε κάτι τέτοιο για τους άλλους πιστούς; Με ποιανού ευθύνη έγινε αυτό το περιστατικό; Δεν μας λέει.

Ισχυρίζεται λοιπόν ότι εν συνεχεία κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Αποφάσισε ακολούθως – αν και δεν είχε σύμπτωμα – να υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν, θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια». Δεν ανέφερε ωστόσο ότι εάν ένας από αυτούς ήταν φορέας του ιού θα κόλλαγαν και οι υπόλοιποι. Εάν δεν ήταν πώς θα κολλούσαν; Και που βρέθηκαν 700 άτομα όταν η Πολιτεία επέτρεπε μέχρι 25 στις λειτουργίες των Χριστουγέννων; Άγνωστο.

Όπως και να έχει κατέληξε «πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ΄ όλα να έχουμε το Χριστό»