αγρίνιο-νεκρή-ηλικιωμένη-σε-γηροκομε-842635
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.11.2020 | 15:41

Αγρίνιο: Νεκρή ηλικιωμένη σε γηροκομείο – Άλλα 5 κρούσματα στο ίδιο ίδρυμα

Την τελευταία της πνοή άφησε μια ηλικιωμένη τρόφιμος του Γηροκομείου Αγρινίου. Η 87χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομέιο αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Στο μεταξύ άλλα πέντε κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο ίδιο ίδρυμα, εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν το προσωπικό.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, συνολικά 79 άνθρωποι φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα και διενεργούνται πλέον τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Έντονα προβληματίζει ο κορωνοϊός τους ειδικούς με αποτέλεσμα να διενεργούνται σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία όλης της χώρας για να διαπιστώσει εάν και κατά πόσο εφαρμόζονται τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει:

 «Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνονται αρκετά κρούσματα COVID-19 στην περιοχή μας και σε Δημοτικές και τοπικές κοινότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Είναι προφανές ότι η διασπορά στην κοινότητα τείνει να ξεφύγει με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να δέχεται αυξημένα εμπύρετα περιστατικά που δίνουν θετικό test.

Καλούμε τους συμπολίτες/σες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα και τις οδηγίες εντός και εκτός του Νοσοκομείου, διότι σε λίγο καιρό η Θεσσαλονίκη θα μοιάζει ανέκδοτο με το τι μπορεί να ζήσει και το δικό μας Νοσοκομείο, καθότι αν στο πρώτο lockdown είχαμε ελάχιστη διασπορά, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα υποτιμάμε…»