αυτή-είναι-η-19χρονη-που-πέταξε-το-μωρό-τ-482726
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.05.2018 | 21:04

Αυτή είναι η 19χρονη που πέταξε το μωρό της στην Πετρούπολη -Περιγράφει πώς έμεινε έγκυος

Αρχαίο δράμα με κύριο συστατικό την τραγική ειρωνεία θυμίζει η εξιχνίαση της δολοφονίας του νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη τον περασμένο Φεβρουάριο. Ανήμερα στη γιορτή της Μητέρας αποκαλύφθηκε ότι το οδήγησε στον θάνατο, σαν σύγχρονη Μήδεια, η 19χρονη που το έφερε στη ζωή και το «ξεφορτώθηκε» με τη βοήθεια της 54χρονης μητέρας της, η οποία συνελήφθη μαζί της!

«Είπα στη μητέρα μου να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια, και να το αφήσουμε κάπου έξω» είπε στους αστυνομικούς η 19χρονη Χαρά, περιγράφοντας κυνικά όσα φρικιαστικά ακολούθησαν τη γέννηση του βρέφους στο μικρό διαμέρισμα της Πετρούπολης. Λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή το άτυχο αγγελούδι, που γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού, η νεαρή το είχε θηλάσει!

«Γέννησα, το έπλυνα στον νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε» περιγράφει η 19χρονη, που είχε κρατήσει μυστική την εγκυμοσύνη της από μια περιστασιακή σχέση, από φόβο για την οικογένειά της.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είδε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το αγοράκι και παραδέχθηκε ότι προκάλεσε τον θάνατό του!

«Είδα ότι από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Η μητέρα μου είπε ότι τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα. Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κορδόνι που βρήκα στο μπάνιο και το έδεσα στον λαιμό του, μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του» περιγράφει στις προανακριτικές καταθέσεις της.

Πάντως, ο ισχυρισμός της ότι επιχείρησε έτσι να επαναφέρει το νεογνό στη ζωή έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ότι ο θάνατος επήλθε «συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας διά του ομφάλιου λώρου και διά βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας διά τεμαχίου χάρτου».

Στην κατάθεσή της η 54χρονη μητέρα της Χαράς υποστηρίζει ότι, ως τη στιγμή του τοκετού, δεν γνώριζε ότι η κόρη της ήταν έγκυος. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι εκείνη πέταξε το νεκρό βρέφος στον κάδο.

«Μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε χαρτιά στο στόμα του. Της είπα ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά… Μετά είδα ότι δεν ζει το μωρό και, αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω» ομολόγησε. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η αδελφή της 19χρονης δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά.

Σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Στην κατάθεσή της, η 19χρονη Χαρά αποκαλύπτει την άστατη ερωτική ζωή της και τις σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλάξεις που είχε με διάφορους νεαρούς.

«Εχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Ως το 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε στην Αθήνα, γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε (…) και τον φώναζαν Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος, αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση, γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο Γιώργος με χτύπαγε, μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε, δηλαδή, να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πήγε η μάνα μου στην Αθήνα και έκανα έκτρωση στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, γυρίσαμε στη Λήμνο και μετά πάλι στην Αθήνα, για να μείνουμε μόνιμα με τον αδελφό μου. Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κώστα, είναι Ελληνας από κοινή παρέα. Ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μία φορά κάναμε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μετά τον Κώστα γνώρισα τον Κυριάκο από τα Ανω Λιόσια και κάναμε σεξ, αλλά όλες τις φορές είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν είχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το σώμα μου, γιατί έχω μεγάλη κοιλιά ούτως ή άλλως, έχω θυρεοειδή και τρώω κιόλας. Νόμιζα ότι είχα πάρει κιλά. Μετά την Πρωτοχρονιά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ένιωθα να κινείται κάτι. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος. Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες, για να ξέρω τι να κάνω…»

Πηγή: espresso