μαρουσάκης-αλλάζει-ο-καιρός-πού-και-πό-501170
ΚΑΙΡΟΣ | 15.09.2022 | 10:22

Μαρουσάκης: Αλλάζει ο καιρός-Πού και πότε περιμένουμε βροχές

Με καλές καιρικές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει η μέρα σήμερα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ωστόσο, την  Κυριακή αναμένεται αλλαγή του καιρού από τα δυτικά της χώρας.

Το κυριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα θα είναι η άνοδος του υδραργύρου που κατά τόπους σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα αγγίζει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αλλάζουν από βόρειοι προς νοτιοδυτικοί με μέτριες εντάσεις και για αυτόν τον λόγο θα έχουμε την περισσότερη ζέστη προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα καθώς ο άνεμος αυτός λειτουργεί σαν καταβάτης από την οροσειρά της Πίνδου.

Για την περιοχή της Αττικής, ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 34 βαθμούς το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο σκηνικο με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία στους 34 βαθμούς στο κέντρο της πόλης. Προς το απόγευμα θα επικρατήσει μια θαλάσσια αύρα.

Η Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι δύο πολύ θερμές ημέρες. Στα ανατολικά της επικράτειας, όπως στον Έβρο, στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στα κεντρικά της Θεσσαλίας, στην Εύβοια και τη Βοιωτία θα συναντήσουμε θερμοκρασίες έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.