Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο - Πώς θα κινηθεί μέχρι μέσα Ιουλίου - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
3
Αύγουστος
Back

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο – Πώς θα κινηθεί μέχρι μέσα Ιουλίου

Την προοπτική του καιρού μέχρι τα μέσα Ιουλίου δίνει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στην στάθμη των 850 hPa σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές για το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα θα φτάσουν περί τους 36 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η τάση της θερμοκρασίας στην Αθήνα από το Σάββατο 9 Ιουλίου είναι πτωτική και θα διατηρηθεί περίπου σε αυτά τα επίπεδα και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια από το Σάββατο - Πώς θα κινηθεί τον Ιούλιο

Στο παραπάνω μετεώγραμμα πέραν της πτώσεως της θερμοκρασίας παρατηρούμε και φαινόμενα υετού, τα οποία θα είναι σημαντικά για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι απογευματινές και νυχτερινές εξωτερικές εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου θα χρειαστούν οπωσδήποτε την παρουσία τεντών, λόγω αυτού του άστατου καιρού που θα επικρατήσει.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια από το Σάββατο - Πώς θα κινηθεί τον Ιούλιο

Την ερχόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν τα φαινόμενα αστάθειας αλλά θα συνεχίσουν να έρχονται προς την περιοχή μας σχετικά ψυχρότερες αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια.

Τα στοιχεία των ατμοσφαιρικών μοντέλων συγκλίνουν με αυτά των κλιματικών, όπου και εκεί υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για καλές θερμοκρασίες μέχρι και τα μέσα Ιουλίου. Οι θερμοκρασίες που προβλέπεται να επικρατήσουν στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και κατ’ επέκταση και στην επιφάνεια , προβλέπεται να είναι κανονικές ή λίγο κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Χρονικό διάστημα 4 με 10 Ιουλίου
Χρονικό διάστημα 4 με 10 Ιουλίου
Χρονικό διάστημα 11 με 17 Ιουλίου
Χρονικό διάστημα 11 με 17 Ιουλίου

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!