ΥΠΕΞ -Καθησυχαστικός ο Κατρούγκαλος: Δεν μπορεί να υπάρξουν νέα Ιμία

  • Απο stergios
  • 15 Ιουνίου 2019 - 12:14
  • Comments Off

Στο ενδεχόμενο ενός νέου «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κληθείς να σχολιάσει την προειδοποίηση του Κώστα Σημίτη περί «νέων Ιμίων».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Κontra News», ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, παρά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν νέα Ιμία».

Παραθέτοντας τους λόγους της εκτίμησής του, επεσήμανε ότι «η κατάσταση σήμερα είναι ριζικά διαφορετική». Το διεθνές κύρος της χώρας, όπως εξήγησε, είναι «πολύ πιο αναβαθμισμένο» και οι διπλωματικές συμμαχίες πολύ πιο ισχυρές.

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, «η Τουρκία είναι εντελώς απομονωμένη», καθώς «οι ενέργειές της καταδικάζονται ως παράνομες και προκλητικές από ΗΠΑ και ΕΕ».

«Και σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, συνεχίζουμε τις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να μην προκύψει “ατύχημα” απ’ αυτήν» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε ότι κριτήριο για την υπογραφή της ήταν το εθνικό συμφέρον και όχι τα τυχόν κομματικά κέρδη ή οι τυχόν κομματικές απώλειες.

«Είμαι βέβαιος ότι όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο θα γίνεται κατανοητό το νόημα της Συμφωνίας, αλλά και τα οικονομικά οφέλη για τη χώρα και ιδίως για τη Μακεδονία μας, από την πρωταγωνιστική επανατοποθέτηση της στον οικονομικό χώρο των Βαλκανίων» κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΕΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΙΜΙΑ, ΗΠΑ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!