ΥΠΕΣ: Κατέθεσε νυχτερινή τροπολογία 42 σελίδων-Αλλαγές για κινητικότητα, αιρετούς & νέες προσλήψεις (έγγραφο)

Τροπολογία 42 σελίδων (!) με την οποία ρυθμίζονται σειρά θεμάτων κατέθεσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων: 

-Προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις για αιρετούς που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εποπτικών αρχών σε θέματα όπως το τεχνικό πρόγραμμα, τα δημοτικά τέλη κλπ

-Δίνεται η δυνατότητα υπογραφής μνημονίων μεταξύ των ελληνικών και ΟΤΑ του εξωτερικού, όπως στον τομέα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

-Αυξάνονται οι ημέρες αδείας των αιρετών που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι.

-Αναστέλλεται η διαδικασία κινητικότητας στους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς, καθώς και  στα νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊου.

-Δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης Ειδικής Διαδημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας (ΕΔιΤΥ) ανά γεωγραφική περιφέρεια.

Ιδρύεται εταιρεία ΟΤΑ με την επωνυμία: «Εθνικός Κήπος -Μητροπολιτικό Πράσινο ΑΕ» για τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου. Στην εταιρεία προβλέπεται και πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. 

-Επαναπροκυρήσσονται από τις Περιφέρειες θέσεις λαϊκών αγορών.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ, PROTEINOMENA, 42 ΣΕΛΙΔΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]