ΥΠΔΑ-Προσωρινοί 3Κ: Εξετάζεται μικρή παράταση συμβάσεων–Μέχρι πότε οι οριστικοί πίνακες (ηχητικό)

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει μικρή παράταση των συμβάσεων, των ήδη εργαζομένων στους δήμους από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ο Γενικός Γραμματέας, του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης, με συνέντευξη του, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στην εκπομπή «aftodioikisi.gr», με το δημοσιογράφο Χρίστο Βούζα, ξεκαθάρισε ότι εφόσον χρειαστεί θα υπάρξει μικρή παράταση των συμβάσεων, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων. «Σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων, αυτή θα γίνει. Σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουν ακάλυπτες οι ανταποδοτικές υπηρεσίας των δήμων, ειδικά τώρα που έχουμε μπροστά μας τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση θα το λύσει το θέμα όπως και να έχει», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι «αν φτάσουμε στην ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης που λέω δεν είναι ανάγκη και να συμβεί. Αλλά αν φτάσουμε, εδώ μιλάμε, ενδεχομένως και για μία ολιγοήμερη παράταση μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων. Ο διαγωνισμός είναι στον αέρα, επίκεινται τα οριστικά αποτελέσματα και νομίζω ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος, η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι ένα ισχυρός λόγος, που δεν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα νομικής φύσης γι’ αυτή τη ρύθμιση», τόνισε.

Ο ΓΓ του ΥΠΔΑ, επίσης ανέφερε ότι οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ με τους επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτές τις διαβεβαιώσεις έχει δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή, σχετικά με τα τελικά αποτελέσματα. «Η ενημέρωση που έχω από τις υπηρεσίες κι εμείς από την πλευρά μας συνδράμουμε το ΑΣΕΠ με κάθε τρόπο, ούτως ώστε μέχρι τέλους του έτους να έχουμε τους οριστικούς πίνακες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΥΠΔΑ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!