Υπ.Περιβάλλοντος: Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 οι νέοι όροι δόμησης σε Μακρυγιάννη -Κουκάκι - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
28
Ιούνιος
Back

Υπ.Περιβάλλοντος: Μέχρι τον Μάρτιο του 2020 οι νέοι όροι δόμησης σε Μακρυγιάννη -Κουκάκι

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, συστάθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019, Ομάδα Εργασίας για την επανεξέταση του πολεοδομικού πλαισίου της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και δη της περιοχής Μακρυγιάννη/ Κουκάκι.

Η Ομάδα Εργασίας θα εισηγηθεί τους νέους πολεοδομικούς όρους της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψιν και την υπ’ αριθμόν 2103/2019 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Την Ομάδα Εργασίας απαρτίζουν διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.

«Στόχος της σύστασης Ομάδας Εργασίας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τυχόν τροποποίηση του πολεοδομικού πλαισίου της περιοχής και να ρυθμιστεί το θέμα μέχρι τη λήξη της παρούσας αναστολής του Μαρτίου 2020 χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η χρονική συγκυρία της απόφασης του ΣτΕ είναι ιδιαίτερη θετική, γιατί δημιουργεί σαφέστερο πλαίσιο για τις εργασίες της ομάδας εργασίας», δήλωσε ο Δημήτρης Οικονόμου, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!