Πρώην σύμβουλος της «Lamda Development» o αρμόδιος υφυπουργός για την επένδυση στο Ελληνικό - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
3
Ιούλιος
Back

Πρώην σύμβουλος της «Lamda Development» o αρμόδιος υφυπουργός για την επένδυση στο Ελληνικό

Σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό ήταν μέχρι πρόσφατα, ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ο οποίος σήμερα από το νέο κυβερνητικό πόστο του καλείται να ολοκληρώσει τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα της επένδυσης.

Ήδη, μάλιστα, σήμερα ο Δημήτρης Οικονόμου έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να «λύσουν» εκείνα τα ζητήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρούν ότι «εμποδίζουν» την έναρξη των εργασιών. Βέβαια η προήγουμενη θέση που διατηρούσε ο σημερινός υφυπουργός δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με το Documentonews.gr, ο υφυπουργός και καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Οικονόμου, συμμετείχε, στο πλευρό των μελετητών της Lamda Development στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις που γίνονταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τις πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού. Μελέτες απαραίτητες για την έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Δ. Οικονόμου άρχισε να εμφανίζεται στις συναντήσεις εργασίας με τους μελετητές της Lamda Development από τον Μάρτιο του 2018, οπότε και εγκρίθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό. Οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τα στελέχη του ΥΠΕΝ γίνονταν αφού μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος η Lamda Development θα έπρεπε να καταθέσει τις απαραίτητες μελέτες για την έκδοση των ΚΥΑ. Και ακριβώς σε αυτό το στάδιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμβουλος του επενδυτή ήταν ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, ως καθηγητής, ήταν το 2014 επιβλέπων διπλωματικής εργασίας με τίτλο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ». Μιας εργασίας που στήριζε τους σχεδιασμούς της Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Φάμελλος: Δεν μπορεί ο κ. Οικονόμου να εκπροσωπεί την πολιτεία

Στο μεταξύ, ο πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Documento, επιβεβαίωσε ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιας για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ήταν σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις που η εταιρία έκανε με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού.

«H εκπροσώπηση αυτή διαπίστωσα σήμερα ότι βρίσκεται και σε επίσημα έγγραφα πρακτικών που αφορούν επίσημες συναντήσεις. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται ότι η εταιρία βρισκόταν σε συμφωνία με τη ΝΔ κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνησή μας. Είναι σαφές ότι η εταιρία επιδίωκε να αλλάξει τη σύμβαση υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, όπως είχαν περιγράψει σε ανακοινώσεις τους ο κ. Σταθάκης και ο κ. Φλαμπουράρης προ των εκλογών», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!